Werken aan de woonomgeving

Niet alleen de woningen, maar ook de woonomgeving van Deelplan 5 krijgt een nieuwe uitstraling. Ook hierover denkt een actieve groep bewoners mee. Deze werkgroep kwam op 15 mei bij elkaar om ideeën uit te wisselen.

Eerder dit jaar kwam de werkgroep Woonomgeving bij elkaar voor een eerste ontwerpsessie. De tips en ideeën die hier werden genoemd, zijn door Jacqueline van Lubbe (Green&So) en Marnix Scholman (gemeente Breda) verwerkt. Op de uitwerking hiervan kon de werkgroep opnieuw reageren.

Dit zijn de belangrijkste opmerkingen die zijn gemaakt:

  • Een belangrijke wens van bewoners is meer groen in de straten
  • De rijweg mag worden versmald, zodat er minder hard wordt gereden 
  • Er mogen best minder parkeerplaatsen in de straat zijn, als deze maar ergens anders in de buurt terugkomen. De beschikbare parkeerplaatsen in de straat moeten dan wel eerlijk verdeeld worden.
  • Bij het toevoegen van (gezamenlijk) groen is onderhoud een belangrijk aandachtspunt. Bewoners zouden hier wel een (klein) maandelijks bedrag voor over hebben.

Naast de bovenstaande opmerkingen van de werkgroep zijn we ook erg benieuwd naar uw mening. Binnenkort komt er iemand bij u langs om een korte enquête met u in te vullen. De resultaten gebruiken we om een ontwerp te maken dat zo goed mogelijk aansluit bij de wensen van bewoners. Zo werken we allemaal mee aan een prettige en mooie woonomgeving.